Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας: Αποκατάσταση αληθειών!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στην ιστοσελίδα του Δήμου Κηφισιάς προβάλλεται το...ενδιαφέρον του Δημάρχου για το μέλλον του ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας και ότι...τον διαβεβαίωσαν τόσο η Διευθύντρια του ΙΚΑ όσο και ο κ. Υπουργός ότι οι υπηρεσίες του ΙΚΑ θα αναβαθμιστούν.

Για την αποκατάσταση όμως της τάξης και της αλήθειας, είναι σκόπιμο να καταγραφεί ότι όχι μόνο δεν υπήρξε θέμα υποβάθμισης υπηρεσιών ΙΚΑ αλλά προηγήθηκε έντονο το ενδιαφέρον αναβάθμισης του ΙΚΑ τόσο από τον Υπουργό όσο και από την Αγγελική Συνοδινού, επικεφαλής του συνδυασμού «Πόλη Φως», με σχετική ερώτηση στο Δήμαρχο που αφορούσε το ΙΚΑ Νέας Ερυθραίας!

Ως προς την γενικότερη πολιτική, όλα τα ΙΚΑ της Ελλάδας αναβαθμίζονται και εντάσσονται σε ενιαίο φορέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στα πλαίσια αυτά ήδη υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο με το οποίο προβλέπεται να ενταχθούν και να ενοποιηθούν οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, του ΟΠΑΔ (δημόσιοι υπάλληλοι), του ΟΑΕΕ (ελεύθεροι επαγγελματίες) , του ΟΓΑ (αγρότες), τα κέντρα υγείας με  τα περιφερειακά-αγροτικά τους  ιατρεία στην ύπαιθρο.

Αυτό για να μην αδικούμε κανένα!

Θα πρέπει συνεπώς το ενδιαφέρον του Δήμου να εστιαστεί εκεί όπου είναι καθαρά θέμα δικό του και που αφορούν σε ανταπόκριση του στις προτάσεις μας για τα  ιατρεία γειτονιάς που θα είναι ιατρεία σε τοποθεσίες απομακρυσμένες από τα οργανωμένα Πολυϊατρεία.

Το αίτημα αυτό είναι πλέον ώριμο να εξεταστεί. Σε αναμονή πρωτοβουλιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου