Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Αθλήματα για τέλειο σώμα και αδυνάτισμα!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Τέλειο σώμα και Αδυνάτισμα: δύο λέξεις που είναι στο νου κάθε ανθρώπου και οριοθετούν, εκτός από την εμφάνιση, την ψυχική και σωματική υγεία.

Ξεχωρίζουν τρία αθλήματα τα οποία επιτυγχάνουν τόσο τέλειο σώμα όσο και αδυνάτισμα χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς πρωταθλητής του είδους ή, έστω, να γνωρίζει πολύ καλά τις τεχνικές του αθλήματος. Αρκεί να επιλέξουμε ένα και να αποκτήσουμε την συνήθεια, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, άσκησης.

 
Τένις:  Οι θερμίδες που καίγονται είναι 600 – 900 ανά ώρα.
Πάρετε γρήγορα μία ρακέτα διότι το τένις αποτελεί ιδανική αερόβια άσκηση που μέσα από το παιχνίδι βελτιώνει την αερόβια ικανότητα και άρα την φυσική σας κατάσταση, ενώ αν αποφασίσετε να παίζετε τακτικά, θα δείτε την μεγάλη διαφορά ακόμα και είστε αρχάριοι.


Κολύμβηση:  Η οποία καιει 400-500 θερμίδες ανά ώρα.
Θάλασσες παντού στην Ελλάδα αλλά και τα κολυμβητήρια δεν λείπουν.  Η άσκηση στο νερό αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για να δυναμώσετε το καρδιαγγειακό και το μυϊκό σας σύστημα. Η χρήση της αντίστασης του νερού, σαν όργανο γυμναστικής, αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια πλήρη προπόνηση, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο τραυματισμού, κάτι που δεν ισχύει στα γυμναστήρια. Προϋπόθεση να ξέρετε να κολυμπάτε.


Πολεμικές τέχνες: Καινε 700 -1.100 Θερμίδες ανά ώρα.
Ανεξαρτήτως από ποια πολεμική τέχνη σας πάει (αμυντική ή επιθετική ή μίγμα) ή, καλύτερα, ποια σχολή είναι κοντινότερη στο σπίτι σας, ένα είναι σίγουρο: έχετε εξασφαλίσει μια πλήρη εκγύμναση για όλο το σώμα (που μπορεί και να χρειαστεί στους καιρούς που ζούμε) αλλά και στο μυαλό, μιας και οι πολεμικές τέχνες στοχεύουν στην γρήγορη αντίληψη και εγρήγορση.

Μην καθυστερείτε: τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο φαίνονται και τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου