Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ανάσα αλλά και......έλεγχος για τα Νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Στις αρμόδιες ΔΟΥ είναι το 28% του προϋπολογισμού του «Αιγινήτειου» και του «Αρεταίειου», ώστε να μπορούν τα νοσοκομεία να πάρουν τα χρήματά τους και να ξεκινήσουν τις πληρωμές μισθών και φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου ύψους δύο εκατομμύρια ευρώ από το «μερίδιο» του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία των δύο νοσοκομείων.

Μετά την παραπάνω χρηματοδότηση, την Πέμπτη 14 Απριλίου, έγινε σύσκεψη των υπουργών Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου και Υγείας Α. Λοβέρδου με τις διοικήσεις των πανεπιστημιακών νοσοκομείων.

Όπως ανακοινώθηκε, θα γίνει αξιολόγηση από ξένους αξιολογητές του επιστημονικού, του ερευνητικού, του διδακτικού, του κλινικού και του διοικητικού έργου των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο». Με βάση την αξιολόγηση θα γίνει τριετής προγραμματισμός.

Ο «ΑΝΤ1» πληροφόρησε (14 Απριλίου 2011 ώρα 18.30) ότι έκανε νυχτερινή έφοδο ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Α. Μουσιώνης στα ανωτέρω Νοσοκομεία και βρήκε 37!! άδεια κρεβάτια και γεμάτες αποθήκες από υγειονομικό υλικό! Η διοικήτρια του Νοσοκομείου υπέγραφε το κλείσιμο χωρίς να γνωρίζει;;!!

Μήπως ο έλεγχος πρέπει να συμπεριλάβει πράξεις και παραλήψεις της διοίκησης και του λοιπού προσωπικού; Διότι το να κατηγορεί η διοίκηση των Νοσοκομείων τα Υπουργεία για την ταλαιπωρία των πολιτών είναι το εύκολο ενώ το δύσκολο είναι η αυτοκριτική, την οποία είχαμε προβλέψει ότι όφειλε να γίνει (δείτε  πρόσφατο  ρεπορτάζ  της  Kifisia  Press  πατώντας  εδώ...). Ίδωμεν!....

Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος επανέλαβε την πρόταση του για ένταξη των νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο» στο ΕΣΥ.

Θέμα πάντως συγχώνευσης των δυο νοσοκομείων και ενσωμάτωσης τους σε άλλο δεν τίθεται, καθώς πρόκειται για κληροδοτήματα του πανεπιστημίου Αθηνών, τα οποία υπάγονται σε αυστηρό καθεστώς διαχείρισης.....δείτε Video δήλωση Λοβέρδου!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Η «σχολική» παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κηφισιά!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ
Αν και δεν μου αρέσει ούτε να μεμψιμοιρώ μα ούτε τυπολάτρης  είμαι, παρακολουθώντας την φετινή σχολική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, και θέλοντας να συμβάλω, σαν εκπαιδευτικός και ενεργός πολίτης  στο ποσοστό που μου αναλογεί, στην όσο καλύτερη οργάνωσή της, σας επισημαίνω κ. Δήμαρχε τρία αρνητικά-σημαντικά για μένα στοιχεία που έπεσαν στην αντίληψή μου.

1. Θυμηδία προκάλεσε  στους παρευρισκόμενους  η πρωτότυπη αυτή  σχολική παρέλαση, που έγινε πασαρέλα  μοτοσικλετιστών, πεντακάθαρων πυροσβεστικών οχημάτων, καλογυαλισμένων - κερωμένων τζιπ αμέσου δράσεως και υδροφόρων με πλήρη εξοπλισμό.
<< Καλά είναι που υπάρχουν κύριε Δήμαρχε, αλλά άλλη είναι η αποστολή τους και πρέπει να γίνονται αισθητά στον πολίτη τότε που τα χρειάζεται. Ας τηρήσουμε την παράδοση και μην αλλάζουμε κατά το δοκούν τον χαρακτήρα μιας εθνικής επετείου! >>
Πρέπει  να σας θυμίσω κ. Δήμαρχε, ότι πρόκειται για μια σχολική παρέλαση και ως εκ τούτου διέπεται από τις διατάξεις της Φ713/16/76245/30-08-1974 ΥΠ.Ε.Π.Θ. υπουργικής απόφασης, με τίτλο «Οργάνωση και τέλεση παρελάσεων μαθητών κατά τις εθνικές εορτές», σύμφωνα με την οποία στο Κεφάλαιο Β΄ «Επίσημες Παρελάσεις» αριθμός 2, προβλέπεται η σειρά των τμημάτων που παρέλασαν ως ακολούθως:
Μουσική
Παλαιοί Πολεμιστές
Οργανώσεις και Σωματεία εφ’  όσον υφίστανται
Αντιπροσωπείες Συλλόγων με εθνικές ενδυμασίες
Δημοτικά σχολεία (Ιδιωτικά – Δημόσια)
Ιδιωτικά Σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης
Δημόσια Θηλέων και Αρρένων
Επαγγελματικές και Τεχνικές Σχολές
Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές
Σώματα Ελληνίδων Οδηγών
Σώματα Ελλήνων Προσκόπων
Σώματα Ελλήνων Αλκίμων

Κάτι ενστερνίστηκε ο νομοθέτης και δεν συμπεριέλαβε τα «μηχανοκίνητα και μη οχήματα» των παλαιών κοινοτήτων και δήμων, των μετέπειτα «Καποδιστριακών» και των σημερινών «Καλικρατικών» δήμων. Οι νόμοι είναι για να τηρούνται και όχι  να παραφράζονται ή να εμπλουτίζονται ανάλογα με τις περιστάσεις κ. Δήμαρχε!
2. Επικαλούμενος την ίδια υπουργική απόφαση.....Τελετάρχης τίθεται Εκπαιδευτικός.
Στην Παράγραφο 2 αναφέρεται:
<< Στο μέλλον θα καθορίζονται δια ιδιαιτέρων διαταγών των αρμοδίων κατά τόπους Αρχών συμπληρωματικά στοιχεία......του έχοντος το γενικό πρόσταγμα εκπαιδευτικού, του κλιμακίου οργανώσεως της παρέλασης κτλ........
Κεφάλαιο  Δ΄ Ειδικές Οδηγίες......
(α) ο εκάστοτε έχων το γενικό πρόσταγμα εκπαιδευτικός και οι υπεύθυνοι καθηγητές Σωματικής Αγωγής…… δέον όπως ρυθμίζουν… πάσα αναγκαία λεπτομέρεια επί τη βάσει των δια της παρούσης καθοριζομένων γενικών οδηγιών και
(β) οι κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, δέον, όπως εξασφαλίσουν (1) διευκόλυνση κινήσεως τμημάτων τόσον κατά την προσέλευση, όσον και κατά την αποχώρηση αυτών κτλ και (2) διάθεση εις τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα εκπαιδευτικό φορητών ασυρμάτων τηλεφώνων κτλ. >>
Η ανωτέρω  υπουργική απόφαση ισχύει και για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
3. Προσερχόμενος προς την εξέδρα των επισήμων διαπίστωσα κατάσταση, συνέχεια της τελετής ορκωμοσίας της Δημοτικής Αρχής, όπου έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα!
Σας παραπέμπω στο φύλο της εφημερίδας «ΚΗΦΙΣΙΑ» 31 Δεκεμβρίου 2010 σελίδα 11 «Τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας» του κ. Μ. Τράνακα, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει....
<< Από κακή πληροφόρηση πήγα μια ώρα νωρίτερα…. Καρέκλες, καλώδια, μεγάφωνα. Ρωτάω ποιος είναι ο τελετάρχης, υπεύθυνος επί της υποδοχής των προσκεκλημένων και των επισήμων; Ουδείς.
Ο χώρος της τελετής ακατάλληλος, μικρός, στενός, δεν εξυπηρετούσε μια τέτοια ιστορική στιγμή για την Κηφισιά. Όμως ο κόσμος έφτανε και οι αίθουσες γέμιζαν. Οχλοβοή, για μια καρέκλα, πόλεμος, δυο χαριτωμένες νεαρές κυρίες προσπαθούσαν να κρατήσουν τον κόσμο να μην εισέλθει εντός διότι δεν χωρούσα........«Είστε εκλεγμένη Δημοτική; Τότε περάστε, αν όχι δεν επιτρέπεται», με πολύ διακριτικότητα αυτό το τονίζω. Απάντηση από την κυρία «είμαι εξαδέλφη του Δημάρχου και θα μπω» δίνει μια σπρωξιά στην κοπέλα και μπαίνει μέσα!
Πολλά τέτοια. Ένας υπεύθυνος δεν υπήρχε να οδηγήσει τους προσκεκλημένους σε κάποια θέση; Όλοι ανεύθυνο - υπεύθυνοι; Γύρω από τον ιερό κλήρο και τον Σεβασμιότατο το αλαλούμ! >>
Θετικό ήταν που  στήθηκαν δύο εξέδρες, (διευρυμένος δήμος βλέπετε) μία για τους δημότες – κατοίκους - επισκέπτες και μία για τους επισήμους. Έτσι το αντιλήφτηκε τουλάχιστον ο γράφων. Στη δεύτερη υπήρχαν καρτελάκια με τα ονόματα μόνο των Δημοτικών Συμβούλων και των  Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων, δεν συμπεριελήφθησαν οι  Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων Κηφισιάς, Ν. Ερυθραίας και Εκάλης.
Όμως παντελώς ξεχασμένοι, αν όχι απαξιωμένοι, υπήρξαν οι Διευθυντές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι κυρίως επίσημοι κατά το εθιμοτυπικό προσερχόμενοι προς την εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Δεν είχαν προβλεφθεί θέσεις  για αυτούς! Άνθρωποι με συνεισφορά δεκαετιών στην εκπαίδευση, λίγο πριν από την σύνταξή τους, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μεταξύ κοινού τελετάρχη και μπάντας.
Μεταξύ των ύβρεων των παρευρισκόμενων……διότι τους εμπόδιζαν να δουν τα βλαστάρια τους και των......επιπλήξεων μίας πολύ δραστήριας δημοτικής υπαλλήλου που συνεπικουρούσε τον τελετάρχη,   παρακολούθησαν την σχολική παρέλαση όρθιοι σε μία γωνία  μεταξύ  πλήθους, τελετάρχη και μπάντας, ενώ θα έπρεπε να τους είχατε δίπλα σας κύριε Δήμαρχε, δίπλα στους Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες πατέρας  Δωρόθεος και Γρηγόριος.
Και αυτό γιατί;;…. διότι ξεχάσατε να τοποθετήσετε καρτελάκια στις προβλεπόμενες  για αυτούς θέσεις!!
«Με το νέο νόμο του Καλλικράτη υπάρχει η πρόβλεψη ο Δήμαρχος να έχει Συμβούλους πολλούς, μέσα σε αυτούς να συμπεριλάβει και έναν σύμβουλο επί της εθιμοτυπίας, για να μην ξαναπαρουσιαστεί το σημερινό απαράδεκτο φαινόμενο» που επίσης αναφέρει ο κ. Μ. Τράνακας  στην εφημερίδα «ΚΗΦΙΣΙΑ» στις  31 Δεκεμβρίου 2010.
Τι λετε για όλα αυτά κ. Δήμαρχε;;

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Δυο Νοσοκομεία αναστέλλουν την λειτουργία τους!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Με απόφαση της Πανεπιστημιακής τους διοίκησης δύο νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο, αναστέλλουν από 08/04/2011 την λειτουργία τους.


Το Αιγινήτειο Νοσοκομείο (Βασιλίσσης Σοφίας 72, Αθήνα τηλ.  210 7289400) είχε την έδρα της Νευρολογίας και της Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) ενώ, πρόσφατα μετά την ίδρυση της Β’ Ψυχιατρικής Κλινικής, στο Αιγινήτειο στεγάζεται η παραδοσιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ η οποία μετονομάσθηκε σε Α’ Ψυχιατρική Κλινική.


Το Αρεταίειο Νοσοκομείο (Βασιλίσσης Σοφίας 76, Αθήνα τηλ. 210 7286000), στεγάζει Κλινικές και Εργαστήρια που ανήκουν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συγκεκριμένα Χειρουργική Κλινική, Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική, Ακτινολογικό Εργαστήριο, Κλινική Αναισθησιολογίας, τη Μονάδα Τεχνικού Νεφρού και τα εργαστήρια: Παθολογοανατομικό, Κυτταρολογικό, Μικροβιολογικό, Αιματολογικό και Oρμονολογικό.

Η απόφαση των Διοικήσεων ελήφθη λόγω του οικονομικού αδιεξόδου το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα αφενός αδυναμία χορήγησης φαρμάκων για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς και αφετέρου αδυναμία περίθαλψής τους.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, τα χρήματα δεν αρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες σε τρόφιμα, καύσιμα και φαρμακευτικό υλικό, ενώ η μισθοδοσία των εργαζόμενων παραμένει ζήτημα μετέωρο εδώ και εβδομάδες.

Οι διοικήσεις θεωρούν ότι αποκλειστικά υπεύθυνα είναι τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας αλλά όμως αποφεύγουν την αυτοκριτική!

Μετά την απόφαση, αναστέλλονται όλες οι εισαγωγές, προγραμματίζονται εξιτήρια για τους ασθενείς που νοσηλεύονται και τα νοσοκομεία εξέρχονται από το σύστημα ευημεριών.

Οι εργαζόμενοι ευρίσκονται σε απεργία και αποφασίζουν κινητοποιήσεις.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πεθαίνοντας για την αλήθεια!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Από τις 7 Απριλίου 2011 θα προβάλλεται στους κινηματογράφους το ντοκιμαντέρ του Νίκου Μεγγρέλη «Πεθαίνοντας για την Αλήθεια». Το ντοκιμαντέρ συμπαραγωγής ΕΡΤ θα προβληθεί και στο πλαίσιο του προγράμματος προβολών του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους την ώρα που προσπαθούσαν να μεταφέρουν το ρεπορτάζ στις εφημερίδες και τις τηλεοράσεις μας.

Πολύ λίγος κόσμος γνωρίζει ότι κάθε χρόνο, περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι χάνουν τη ζωή τους στις «καυτές» περιοχές του πλανήτη! Ακόμα λιγότεροι γνωρίζουν ότι στο Ιράκ, περισσότεροι από 350 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜME σκοτώθηκαν από την αρχή του πολέμου το Μάρτιο του 2003 μέχρι σήμερα. Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σε εμπόλεμη περιοχή από την εποχή του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται επίσης στη χειραγώγηση των περισσοτέρων αμερικανικών ΜΜΕ από την κυβέρνηση Μπους, στις αλήθειες και στα ψέματα που μεταδίδονται, αλλά και σε άγνωστες πτυχές ιστοριών που συγκλόνισαν την παγκόσμια κοινή γνώμη!

Τα κεντρικά πρόσωπα είναι η μητέρα του Ισπανού εικονολήπτη Χοσέ Κόουζο - ο οποίος σκοτώθηκε από βολή αμερικανικού τανκ στο ξενοδοχείο Palestine - η οποία μάχεται μέχρι και σήμερα για να αποδοθεί δικαιοσύνη, και η Ιταλίδα δημοσιογράφος Τζουλιάνα Σγκρένα, που ήταν όμηρος ιρακινής τρομοκρατικής οργάνωσης επί ένα μήνα και, όταν απελευθερώθηκε, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε γαζώθηκε από αμερικανική περίπολο, σκοτώνοντας τον Ιταλό μυστικό πράκτορα Νικόλα Καλίπαρι, ο οποίος της έσωσε τη ζωή θυσιάζοντας τη δική του!


Η έρευνα και τα γυρίσματα της ταινίας του Νίκου Μεγγρέλη διήρκεσαν τρία χρόνια και έγιναν στο Ιράκ και σε εννέα ακόμα χώρες (Ουκρανία, Ισπανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Βέλγιο, Κατάρ, Ιαπωνία και Ελλάδα) Περιλαμβάνονται σπάνια ντοκουμέντα που έχουν παραχωρηθεί από προσωπικά αρχεία, αλλά και ειδησεογραφικούς οργανισμούς (Reuters, Al Jazeera κ.α.)

Την πρωτότυπη μουσική έγραψε ο βραβευμένος με Όσκαρ για την ταινία «Η Ζωή Είναι Ωραία» Νικόλα Πιοβάνι.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ανακολουθίες!.......στην Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 05/04/2011.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 05/04/2011 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε με  την λήψη αποφάσεων επί «11» θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 12454 ημερομηνίας 31/03/2011...πηγή

Πάρθηκαν  «εγκριτικές» αποφάσεις για τα «10» μόνο θέματα χωρίς.....ουσιαστικές διαφωνίες!

Σημειώνω χαρακτηριστικά.....

Εκτάκτως κατατέθηκε η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου κ. Φρατζεσκάκη σχετικά με την αίτηση για αλλαγή των βοηθητικών χώρων του ακινήτου της ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΟΔΟΥ στην περιοχή ΑΔΑΜΕΣ σε χώρους κύριας χρήσης (περίπου 2500τμ). Η γνωμοδότηση ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΗ για τη μετατροπή (θετικό). Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω ακίνητο στεγάζεται τα τελευταία χρόνια το κατάστημα JUMBO υπό συνθήκες "μη εγκεκριμένης" χρήσης των χώρων!

Θέμα 11. Αφορούσε την ορθή επανάληψη απόφασης της προηγούμενης Δ.Ε., η οποία μάλιστα είχε ακυρωθεί από την Περιφέρεια! Αφορούσε σε άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ο.Τ. των οδών Αργυροπούλου - Λεβίδου.

Ο ισχυρισμός ήταν ότι κακώς στην τότε απόφαση αναφαίρετο ότι ήταν περιοχή αμιγούς κατοικίας ενώ έπρεπε να αναφέρεται η ζώνη 2. 

Η συζήτηση στην οποία παρέστησαν  ο κ. Σπυρόπουλος για λογαριασμό της Πολεοδομίας και οι δικηγόροι κ.κ. Ξάνθης και Παναγακόπουλος, εκ μέρους  των  κατοίκων που αντιδρούν στη συγκεκριμένη αδειοδότηση και οι οποίοι είχαν προσφύγει στη Περιφέρεια.....διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους γεμάτους με διαπληκτισμούς!

Τα κάτωθι δύο ερωτήματα τέθηκαν από τους κ.κ. Σκορδίλη,Τσούλο και Νικολέλη προς τον  Δήμαρχο κ. Χιωτάκη:

- πώς είναι δυνατόν, απουσία γνωμοδότησης της Νομικής Υπηρεσίας,  να ζητείται ορθή επανάληψη απόφασης που έχει ήδη ακυρωθεί και από όργανο μάλιστα το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που την πήρε αρχικά;

-  στα θέματα αυτά αποκλειστική αρμοδιότητα δεν έχει  λογικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και όχι η Οικονομική Επιτροπή;

τα οποία έμειναν αναπάντητα!..........με αποτέλεσμα να μην ληφθεί απόφαση!

Δυστυχώς μόνο στο Δήμο Κηφισίας εμφανίζονται τέτοιου είδους ανακολουθίες!.....οι οποίες οφείλονται στην ύπαρξη κάποιας μεγάλης...........ουράς που προσπαθεί να επαναφέρει θέματα,  τα οποία μάλιστα έχουν ακυρωθεί από την Περιφέρεια,  στην Οικονομική Επιτροπή........προς έγκριση!

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Καταδίκη 77χρόνου επειδή σκότωσε κλέφτη στο...σπίτι του!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ  ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Η έννοια του νόμου προσδιορίζεται από την εφαρμογή της λογικής και μόνο. Τι συμβαίνει όταν αυτό καταλύεται; Η μεταμεσονύκτια είσοδος δύο 30χρονων κλεφτών σε σπίτι 77χρόνου, κατέληξε στο θανάσιμο τραυματισμό του ενός κλέφτη.

Το αυτονόητο ότι ο κλέφτης έθετε εν γνώση του σε κίνδυνο την ζωή του όταν πήγε να κλέψει και το αυτονόητο ότι ο  77χρόνος υπερασπιζόταν το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας, δεν λήφθηκαν υπόψη από δικαστήριο το οποίο εφάρμοσε το γράμμα; του νόμου και επέβαλε στον 77χρονο ποινή φυλάκισης (10) δέκα χρόνων!


Υπάρχει νόμος που προστατεύει αυτούς που παίζουν με την ζωή των σπιτονοικοκύρηδων; 

Η κοινή λογική της αυτοπροστασίας σε κραυγαλέα περίπτωση δεν ισχύει; Και καλά οι Δικαστές! Οι Ένορκοι τι ρόλο έπαιξαν;

Μήπως η περίπτωση τουλάχιστον κακοδικίας πρέπει να τεθεί επί τάπητος;

Δημόσια Διαβούλευση «Πρώτα ο Μαθητής» - «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο!

Η διοίκηση της εκπαίδευσης αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του εκπαιδευτικού συστήματος που θα στηρίξει όλες τις επί μέρους πολιτικές της παιδείας, οι οποίες έχουν ένα και μοναδικό στόχο: να λειτουργεί σωστά και αποτελεσματικά η καρδιά του εκπαιδευτικού συστήματος που είναι η Σχολική Μονάδα.

Η κεντρική στόχευση των πολιτικών μας «Πρώτα ο Μαθητής» αντανακλάται στο «Πρώτα η Σχολική Μονάδα» στο επίπεδο της διοίκησης.

Διαβάστε τη Διαβούλευση εδώ... 

Για να επιτύχουμε το «Πρώτα ο Μαθητής» σε επίπεδο πολιτικής υπήρξε ένα σύνολο επί μέρους θεσμικών πρωτοβουλιών και δράσεων, από την αναβάθμιση του ρόλου του ανθρώπινου δυναμικού (εκπαιδευτικοί, στελέχη της διοίκησης και της παιδαγωγικής καθοδήγησης) μέχρι την αναμόρφωση της δομής και του προγράμματος σπουδών από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο.

Μπορείτε να συμμετέχετε στη Διαβούλευση έως τις 15 Απριλίου 2011.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Κλεισμένο το ρέμα της Χελιδονούς!

Γράφει ο ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Αθώος ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης και 17 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κηφισιάς που ενέκριναν τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων σε επιχείρηση δεξιώσεων και catering μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Κηφισού ποταμού.  To  oikologio  έγραψε στις 18/03/2011  για το θέμα.....

Στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Κηφισού ποταμού δεν επιτρέπεται κανενός είδους δόμηση και καμιά αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς να εγκρίνει το 2005 τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην επιχείρηση δεξιώσεων και catering και την εγκατάστασή της μέσα στην Α΄ Ζώνη Προστασίας του Κηφισού στο κατά τα άλλα πανέμορφο ρέμα της Χελιδονούς στην Κηφισιά.

Το ρέμα έχει εξαφανιστεί στο σημείο αυτό από τις αυθαίρετες κατασκευές και ρέει υπόγεια (φωτογραφία) κάτω από τη βαριά περίφραξη του οικοπέδου (απαγορεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα) και την ασφάλτινη και τσιμεντένια κάλυψη του ποταμού που στο σημείο αυτό έχει μετατραπεί σε αληθινό χώρο στάθμευσης!



Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το Α΄ Τριμελές Εφετείο Αθηνών αθώωσε στις 16/3/2011 τους κατηγορουμένους που είχαν παραπεμφθεί σε δίκη ύστερα από αναφορά του Συλλόγου Οικολογική Εξόρμηση Αττικής προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών το 2006.

Οι δικαστές έκριναν όπως φαίνεται, ότι η χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων στην εν λόγω επιχείρηση δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι έλαβαν γνώση των διατάξεων του Π/Δ 1994 περί Προστασίας του Κηφισού και σχετικών εγγράφων Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και εισήγηση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για να αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας της επιχείρησης η οποία εξακολουθεί, παρ’ όλα αυτά, να λειτουργεί κανονικά.

Εδώ ήταν.....το ρέμα της Χελιδονούς!

Καλή διασκέδαση λοιπόν!