Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Οι (όχι τυχαία) αυθαίρετες μονοδρομήσεις στην Κηφισιά!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο άρθρο του στην Καθημερινή στις 01/08/2012 με τίτλο «Tα «γκέτο» της Κηφισιάς....» ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, κάτοικος της περιοχής, καταγγέλλει (1) τις αυθαίρετες μονοδρομήσεις στην περιοχή που συνδέει την Νέα Ερυθραία, το Καστρί και την Πολιτεία και (2) αποκαλύπτει το  «τοπικό σκάνδαλο» σε όλο του το μεγαλείο!....γράφοντας ότι.....

« ο κ. Νίκος Χιωτάκης, δήμαρχος Κηφισιάς, αποφάσισε εν μέσω θέρους (όχι τυχαία) να προβεί σε εντελώς αυθαίρετες μονοδρομήσεις στην περιοχή που συνδέει τη Νέα Ερυθραία, το Καστρί και την Πολιτεία. Δεν χρειάστηκε κόπος για να πληροφορηθώ τον λόγο. Διάφοροι περισπούδαστοι τύποι (ομοτράπεζοι του δημάρχου με «ιδιότητες», όπως αδερφοί πρώην ευρωβουλευτών κ.λπ.) δεν ήθελαν να υπάρχει κυκλοφορία μπροστά στα σπίτια τους».

«Αναζητώντας λίγο περισσότερο το σκάνδαλο, εντόπισα την αρχή του κακού σε μια οδό ονόματι Γεωργίου Παπανδρέου. Εκεί, λέει, διαμένει η πρώην δήμαρχος Ερυθραίας - που υποστήριξε για την εκλογή του τον κ. Χιωτάκη - και ένας νυν αντιδήμαρχος. Τι έπραξαν οι αθεόφοβοι; Για να επαυξήσουν προφανώς την αξία τον ακινήτων τους, έκοψαν - με νησίδες(!) - σε φέτες τον δρόμο «τους» και τον μετέβαλαν κατ’ ουσία σε ποδηλατόδρομο (με χρήματα του ΕΣΠΑ ασφαλώς)».

105 είναι μέχρι σήμερα  οι  πολίτες που συνεχάρησαν επώνυμα ή ανώνυμα τον κ. Ζούλα για το άρθρο του που,  επιτέλους, μιλάει ανοιχτά για δημοτικό σκάνδαλο!...το οποίο μπορείτε να διαβάσετε.....πατώντας εδώ... ! 


Φίλοι Αναγνώστες, με την ευκαιρία αυτή, όσοι κάτοικοι της Νέας Ερυθραίας το επιθυμούν, ας γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press θα σταθεί αρωγός τους για να γνωστοποιηθεί ενώπιον αρμοδίων αλλά και άλλων το θέμα της προβληματικής μονοδρόμησης στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας κατόπιν των πρόσφατων ενεργειών της Δημοτικής Αρχής Κηφισιάς.  

Το πρόβλημα, όπως ήδη έχει περιέλθει σε γνώση μας είναι μείζον δεδομένου όντως ότι οι εν λόγω μονοδρομήσεις φαίνεται - εκ των καταγγελιών που έχουμε λάβει γνώση - ότι δεν έγιναν με στόχο την βέλτιστη ρύθμιση της κυκλοφορίας όλων των πολιτών που διαμένουν ή διέρχονται από την περιοχή αλλά μάλλον την βέλτιστη εξυπηρέτηση ορισμένων φίλα προσκείμενων στη Δημοτική Αρχή.

Ας γνωρίζουν οι δημότες Κηφισιάς που διαμένουν στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας ότι οι καταγγελίες τους - εφόσον το ζητήσουν - θα δημοσιοποιηθούν κατά το περιεχόμενό τους, αλλά θα διαφυλαχθεί με το δημοσιογραφικό απόρρητο η προέλευσή τους αναφορικά με τον καταγγέλλονταν.

Αναφορικά με το περιεχόμενο των καταγγελιών / αναφορών παραπόνων ή σκέψεων των δημοτών, η ηλεκτρονική εφημερίδα Kifisia Press προτίθεται να δημοσιοποιήσει είτε γραπτό κείμενο είτε εικόνες (ψηφιακές φωτογραφίες) είτε οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο περιέλθει σ' αυτήν από δημότες (email: kifisiapress@gmail.com) αρκεί το εν λόγω περιεχόμενο να είναι επαρκώς σαφές και τεκμηριωμένο. Η εφημερίδα σεβόμενη τις αρχές της έγκυρης δημοσιογραφίας θα δημοσιεύει κάθε πληροφορία που είναι βάσιμη.

Αναφορικά με τη διαφύλαξη της μυστικότητας της δημοσιογραφικής πηγής, ας γνωρίζουν οι δημότες ότι το άρθρο 10 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) η οποία έχει κυρωθεί στην Ελληνική έννομη τάξη με το νόμο 2329/1953 και η οποία έχει αυξημένη τυπική ισχύ στην Ελλάδα σύμφωνα με το άρ. 28 § 1 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο «οι διεθνείς συμβάσεις που έχουν κυρωθεί με νόμο και έχουν τεθεί σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου», προστατεύει την «ελευθερία έκφρασης».

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ότι στην προστασία αυτή περιλαμβάνεται όχι μόνο η ουσία και το περιεχόμενο των πληροφοριών και των ιδεών, αλλά επίσης και τα μέσα μετάδοσής τους. Ο Τύπος - συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού Τύπου - έχει θεωρηθεί στη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ότι διαλαμβάνεται στον ευρύτερο σκοπό της προστασίας της διάταξης αυτής και σε σχέση με την εμπιστευτικότητα των δημοσιογραφικών πηγών.

Χωρίς μια τέτοια προστασία, οι πηγές πληροφόρησης αποθαρρύνονται από το να πληροφορούν τον Tύπο σε ζητήματα δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως αυτό της ρύθμισης των μονοδρομήσεων στο Δήμο Κηφισιάς και μάλιστα στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας.

Για το λόγο αυτό οποιαδήποτε εντολή αποκάλυψης της πηγής πληροφόρησης του δημοσιογράφου και από οπουδήποτε αυτή προέρχεται δεν μπορεί να είναι συμβατή με το άρθρο 10, χωρίς να δικαιολογείται από μια υπέρτερη αξίωση του δημοσίου συμφέροντος.

Σας ενθαρρύνουμε, λοιπόν, ως δημότες που ζείτε μια κατάσταση μη συμβατή με την εύρυθμη λειτουργία της πόλης, όπως αυτή που έχει δημιουργηθεί με τις μονοδρομήσεις στη Νέα Ερυθραία, ν' αξιοποιήσετε το βήμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kifisia Press και να συνδράμετε επώνυμα ή ανώνυμα κατά την προτίμησή σας, στην ευρύτερη δυνατή δημοσιότητα του θέματος με το οποίο η εφημερίδα θέλει να καταπιαστεί προς όφελος όλων των συμπολιτών μας.

ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ  να θέσουμε τον δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων και όχι κάτι άλλο. Και θα θέσουμε υπόψη τόσο της αρμόδιας Δημοτικής Αρχής όσο και κάθε άλλης καθ' ύλη αρμόδιας ελεγκτικής Αρχής το θέμα των εν λόγω μονοδρομήσεων προς γνώση πάντων και λήψη μέτρων κατά πάντα δυνατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου