Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Υπόθεση με οσμή σκανδάλου στο Δήμο Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ το κάτωθι άρθρο με τίτλο «Κηφισιώτες, εδώ τα καλά «μπέργκερ».....σύντομα κοντά σας, νόστιμα και παράνομα!»….από την Marina Leonidhopoulos που ανήκει στην ομάδα ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ., το οποίο περιήλθε σε γνώση της εφημερίδα Kifisia Press , την Τρίτη 7 Αυγούστου 2012, από πηγή στο facebook….

«Έφτασε στ' αυτιά μου, από έγκυρη πηγή, ότι το κατάστημα Gloria Jeans - μεσοτοιχία με το Everest, στη Λεβίδου - έκλεισε και ήδη, την ώρα που γράφω, μετατρέπεται σε Goody's. Έχει κλειστεί απ' έξω με νοβοπάν και, γρήγορα-γρήγορα, τώρα που είναι Αύγουστος κι είναι παχιές - και κοιμισμένες - οι μύγες, γίνονται οι εργασίες μετατροπής.


Μέχρι εδώ, καλά. Έλα όμως που δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια για τις εργασίες που γίνονται!  Η εταιρεία φοβάται, δικαίως, ότι δε θα μπορούσε ποτέ να πάρει άδεια για ένα κατάστημα που ουσιαστικά δεν υπάρχει.


Το περί ού ο λόγος, μαζί με το διπλανό του, το Everest (Goody's και Everest είναι θυμίζω των ιδίων συμφερόντων) είναι, στα χαρτιά, ΕΝΑ κατάστημα - μέχρι προχθές, αν πήγαινες στο Everest και αναζητούσες τουαλέτα, σε παρέπεμπαν στο διπλανό Gloria Jeans......(υποθέτω ότι αν πας σήμερα στο Everest και, ω μη γένοιτο, χρειαστείς τουαλέτα, θα σε παραπέμψουν στο δημόσιο ουρητήριο του Πλατάνου!). 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: παρανομία επί της παρανομίας. Δυο μαγαζιά στο χώρο του ενός, κι αυτό το ένα αμφιλεγόμενο, μιας και φαίνεται πως ολόκληρος ο πάνω όροφος δεν υπάρχει πουθενά στα χαρτιά». Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο....πατήστε εδώ....
  
ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ότι (1) για το πρώην εμπορικό κατάστημα Gloria Jeans στη Λεβίδου 1, ισόγειο και μεσοπάτωμα, υπήρχε άδεια χρήσης υγειονομικού ενδιαφέροντος (2) οι ενδιαφερόμενοι έχουν ζητήσει γραπτώς από την Πολεοδομία στις 03/08/2012, όπως προβλέπει ο κανονισμός, χορήγηση έγκρισης συγκεκριμένων εργασιών όπως.....εσωτερικές διαρρυθμίσεις κτλ. που είναι αναγκαίες....χωρίς να δημιουργείται αυθαίρετη αλλαγή χρήσης!


ΔΙΕΡΩΤΟΜΕΘΑ όμως πως οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν ήδη τις εσωτερικές εργασίες.....

- ΧΩΡΙΣ την έγκριση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής (ΕΠΑΕ) του Δήμου;;
- ΧΩΡΙΣ σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αλλαγή χρήσης από εμπορικό κατάστημα σε εστιατόριο;;
- ΧΩΡΙΣ σχετική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητα Ζωής;;
- ΧΩΡΙΣ να ενημερωθεί σχετικά το γραφείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος;;

Τα ανωτέρω εύλογα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν από την Δημοτική Αρχή που σιωπηρά και με την ανοχή της αφήνει τους ενδιαφερόμενους να ξεκινήσουν εσπευσμένα  τις εργασίες μετατροπής και μάλιστα τον μήνα Αύγουστο!! ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου