Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Αλλάζει ο γενικός τηλεφωνικός αριθμός ιατρικών ραντεβού!

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΑΚΗΣ

Από την Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012, αλλάζει ο τριψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό.


Μετά την ημερομηνία αυτή οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καλούν τους αριθμούς 14884 και 14900.

Το κόστος κλήσης θα γίνει παράλληλα από 3 λεπτά σε 99 λεπτά ανά κλήση ήτοι δεν θα υπάρχει πλέον χρονοχρέωση εάν καλεί κάποιος από σταθερό τηλέφωνο ενώ θα χρεώνεται 1,18 € ανά λεπτό (ισχύει χρονοχρέωση) όταν καλεί από κινητό τηλέφωνο.

 Η σημαντική αύξηση στο κόστος χρέωσης της κλήσης ραντεβού δικαιολογήθηκε από τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ  με το ισχυρισμό ότι η τηλεφωνική γραμμή 184 κόστιζε κάθε χρόνο στον ΕΟΠΥΥ περίπου 25 εκ. ευρώ και ότι, βάσει της νέας συμφωνίας, τέσσερις εταιρίες θα παρέχουν τις τηλεφωνικές υπηρεσίες στους 9, 5 εκατ. ασφαλισμένους, με την τιμή ανά κλήση των 0,99 ευρώ να είναι η ανώτατη που μπορεί να οριστεί.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασφαλισμένοι θα έχουν την εναλλακτική της απ' ευθείας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις κατά τόπους μονάδες υγείας (Νοσοκομεία - ΙΚΑ) όπου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.  

Οι εκπρόσωποι όμως του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας «ΙΣΑ» βρίσκουν το κόστος κάθε κλήσης  σημαντικά και αδικαιολόγητα υψηλότερο σε αυτή τη δύσκολη, για τους ασφαλισμένους, συγκυρία!

«Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του. Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφαση σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού» επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρη.

Οι εκπρόσωποι του «ΙΣΑ» καλούν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «.....να μην προχωρήσει στην υλοποίηση μιας απόφασης που καθιστά ακόμη και το κλείσιμο ενός ραντεβού με το γιατρό σε ακριβή υπόθεση».

Είναι τελικά πλέον συμφέρον σε κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίζει το τηλέφωνο των Ραντεβού του Νοσοκομείου που τον ενδιαφέρει και να χρησιμοποιεί τους γενικούς αριθμούς μόνο σε επιλεγμένες περιπτώσεις.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου