Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Η «Υπόθεση Χαράλαμπου Μαυρομμάτη».....σε πλήρη εξέλιξη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μετά τη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου με αριθμό: 2230/11.10.12 στην οποία γίνονται αποδεκτές όλες οι θέσεις του κ. Χαράλαμπου Μαυρομμάτη  και απορρίπτονται ομόφωνα από το δικαστήριο τα επιχειρήματα της προσφυγής.....

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ ότι η συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου που θα επιληφθεί και των κάτωθι δυο παραπομπών.......

1. των πρώτων «9» Δημοτικών Συμβούλων της 27/01/2010 που υπογράφηκε  η παραπομπή τους από τον  Γ.Γ. Αποκέντρωσης κ. Η. Λιακόπουλο

2. των δεύτερων «22» Δημοτικών Συμβούλων της 31/08/2011 που υπογράφηκε η  παραπομπή τους από τον Γ.Γ. Αποκέντρωσης κ. Δ. Καλογερόπουλο

θα ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ την 14/11/2012.....!!


Είναι γνωστό ότι οι μεν «πρώτοι» 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι παραπέμπονται με το νόμο του Καποδίστρια, που σημαίνει ότι εφόσον βρεθούν ένοχοι της «παράβασης καθήκοντος» πίπτουν σε αργία των καθηκόντων τους, οι δε «δεύτεροι» 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι παραπέμπονται με το νόμο του Καλλικράτη, που σημαίνει ότι εφόσον βρεθούν ένοχοι της κατηγορίας, τότε εκπίπτουν του αξιώματός τους, όπως το ίδιο θα συμβεί και για όσους από τους πρώτους 9 Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν διαπράξει την «κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος», δηλαδή ψήφισαν αρνητικά και την 31/08/2011, χωρίς να έχουν το δικαίωμα του «επανεκλέγεστε».     
 
Επίσης οι κατεξοχήν πρωταγωνιστές της «Υπόθεσης Χαράλαμπου Μαυρομμάτη», δηλαδή ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης δεν παραπέμπεται, διότι δεν έχει ψήφο στο Δ.Σ.!....αλλά ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Βάρδας ξεγλίστρησε από την κατηγορία της «κατ εξακολούθηση παράβασης καθήκοντος» αφού τον προστάτευσε ο κ. Χιωτάκης και δεν παρευρέθηκε στη συζήτηση της 31/08/2011..!! Όλοι οι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ακολουθούν τη μοίρα τους, εξαιτίας των διαπιστευτηρίων της πειθαρχίας τους στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξής τους.


Το ακίνητο Μαυρομμάτη στη οδό Γεωργαντά 24 στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη υπάρχει και η συνέχεια της «Υπόθεσης Χαράλαμπου Μαυρομμάτη» στα ποινικά δικαστήρια, όπου ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την αυτεπάγγελτη εντολή του σε Εισαγγελέα, τους διώκει με την κατηγορία της «κατ εξακολούθησης παράβασης καθήκοντος» κ.ο.κ., αυτής της διαδικασίας όμως συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμαρχος κ. Χιωτάκης, ο οποίος είναι και ο «ηθικός και ιθύνων νους» αυτής της απαράδεκτης κατάστασης.

Τέλος, ο κ. Χαράλαμπος Μαυρομμάτης επειδή ο νόμος δεν του δίνει το δικαίωμα να προσφύγει κατευθείαν κατά ατόμων για τις αστικές διεκδικήσεις του (π.χ. τα διαφυγόντα εισοδήματα εννέα ετών), αναγκάζεται να προσφύγει κατά του Δήμου Κηφισιάς και εφόσον το δικαστήριο τον δικαιώσει θα χρεωθούν οι Δημότες μέσω των δημοτικών τελών με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από την πεισματική άρνηση του Δημάρχου Κ. Χιωτάκη να εφαρμόσει την νομιμότητα που εξακολουθητικά επί εννιά χρόνια, του ζητούσαν οι ανώτερες αρχές του για την «Υπόθεση Χαράλαμπου Μαυρομμάτη».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα ονόματα των εμπλεκομένων Δημοτικών Συμβούλων είναι στη διάθεσή της Kifisia Press από τον καταγγέλλοντα και προσφεύγοντα στη Δικαιοσύνη, η οποία επιφυλάσσεται για τη δημοσίευση κάθε λεπτομέρειας που αφορά στην πολύκροτη αυτή υπόθεση σεβόμενη το τεκμήριο τη αθωότητας των εγκαλουμένων και εναγομένων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου