Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ζαλίζομαι......τι είναι αυτά που διαβάζω!!

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η ακόλουθη ιστορία είναι απολύτως αληθής και αφορά τα οικονομικά «προβλήματα» που αντιμετωπίζει η Νορβηγία.

Στις αρχές, λοιπόν, του καλοκαιριού συνήλθε η Νορβηγική Βουλή προκειμένου να συζητηθεί το «πρόβλημα» του σημαντικού πλεονάσματος που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, καθώς και ο κίνδυνος που ενέχει για την ανατίμηση του εγχώριου νομίσματος (Νορβηγική κορώνα) και οι επιπτώσεις που θα είχε μία τέτοια ανατίμηση για τις εξαγωγές της χώρας.


Η πρόταση του κυβερνώντος κόμματος ήταν να χαριστούν οι φόροι σε όλους τους πολίτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) για το δεύτερο εξάμηνο του 2012, προκειμένου να μην συσσωρευτούν επιπλέον έσοδα στον ήδη «προβληματικό» πλεονασματικό προϋπολογισμό!

Να σημειωθεί πως το φορολογικό σύστημα της Νορβηγίας προβλέπει άμεση φορολόγηση «στην πηγή» του εισοδήματος ενός πολίτη, χωρίς να καλείται στο τέλος του έτους - ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή - να πληρώσει κάποιον άλλον φόρο.  

Έκθεση ζωγραφικής στο Ναύπλιο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ


Την τρίτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρκέλλας Καπογιάννη φιλοξενεί το θέατρο «Τριανόν» στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20.00 και θα διαρκέσει έως  την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Μαρκέλλα Καπογιάννη.

Η έκθεση περιλαμβάνει 62 έργα, με κύρια χαρακτηριστικά την αφαιρετική απόδοση   των μορφών  και την ονειρική προσέγγιση της φύσης.  Με κύριο εργαλείο τα χρώματα το φως και τις σκιές, εικόνες της φύσης, ανθρώπινες φιγούρες  αλλά και σουρεαλιστικές συνθέσεις αποδίδονται αφαιρετικά και με ρομαντική διάθεση.


Όλα τα έργα αναζητούν την απλή και ευαίσθητη πλευρά της ψυχής, χρησιμοποιώντας ως κύριο μέσο έκφρασης τη λιτότητα των γραμμών και το παιχνίδισμα των χρωμάτων.

Τα έργα βασίζονται σε μια ποικιλία τεχνικών και υλικών με κυριότερα από αυτά το κάρβουνο, το παστέλ, το λάδι και το γύψο δουλεμένα πάνω σε ξύλο, καμβά και χαρτόνι.

Η Μαρκέλλα Καπογιάννη, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 1999 ζει και εργάζεται στο Ναύπλιο. Έχει σπουδάσει παιδαγωγικά στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Σπουδών, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στη σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου και χρωματοθεραπεία ως σύμβουλος στο σύστημα  Αura - Soma ενώ παράλληλα  έχει παρακολουθήσει  σεμινάρια και μαθήματα εικαστικής.

Ώρες λειτουργίας: 11.00 - 14.00 και 19.00 - 23.00
Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Στη Θεσσαλονίκη ο «λουλουδοπόλεμος» καλά κρατεί!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΗΣ

Χαμός έγινε στην κυριολεξία στην πρεμιέρα του νυχτερινού σχήματος Αντώνης Ρέμος - Αγγελική Ηλιάδη την περασμένη εβδομάδα στο νυκτερινό κέντρο «Πολιτεία» στη Θεσσαλονίκη.


Η μάχη του γαρίφαλου ξεκίνησε  αμέσως μόλις εμφανίστηκε ο Αντώνης Ρέμος επί σκηνής, για να μεταλλαχθεί λίγο αργότερα σε πόλεμο υπό τις προσταγές επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό!....και είχαν ρεζερβάρει όλα τα μπροστινά τραπέζια του κέντρου!


«Ρίξε ότι λουλούδια υπάρχουν και δεν υπάρχουν στο μαγαζί»!....ήταν η παραγγελιά, όπερ και εγένετο! Οι πλαστικοί δίσκοι είχαν γεμίσει κυριολεκτικά την πίστα!  

Τα εν ΔΗΜΩ......εν ΟΙΚΩ!....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 04/09/2012 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του κ. Χιωτάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα 6 τακτικά μέλη η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 09.05πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «4» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 38989 ημερομηνίας 30/08/2012.

Το έκτακτο θέμα αφορούσε την έγκριση (1) μελέτης του κλειστού κολυμβητηρίου στο Δήμο Κηφισιάς και (2) δαπάνης ύψους 9.251,24 ευρώ. Εγκρίθηκε ομόφωνα.

Ακολούθως πάρθηκαν «εγκριτικές» αποφάσεις και για τα κάτωθι «4» τακτικά θέματα.......επί τροχάδην και χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες!  Η συνεδρίαση έληξε 09.15 πμ. 

Οι «Εκκλησίαζουσες» στο Ηρώδειο!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη! Η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2012.

Οι γυναίκες αξημέρωτα στην Εκκλησία του Δήμου, μεταμφιεσμένες σε άντρες βέβαια, σύμφωνα με το σχέδιο της Πραξαγόρας, πετυχαίνουν να δοθεί η εξουσία στις ίδιες, τελευταία ελπίδα για να σωθεί η πόλη από το ναυάγιο.


Πώς θα είναι η ζωή από δω κι εμπρός; Γλέντι, κοινοκτημοσύνη σε όλα, ακόμα και στον έρωτα, αφού ο νόμος παρεμβαίνει για να διορθώσει τη φύση, δίνοντας δικαιώματα στους μη προνομιούχους ή, καλύτερα, στις μη προνομιούχες, τις γριές και τις άσχημες.  

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Μεβγάλ - Vivartia!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

«Ρωτήστε την άλλη πλευρά γιατί διαχειρίζεται εξολοκλήρου την επικοινωνία του deal». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ Πέτρου Παπαδάκη στο ερώτημα «τι γίνεται με το περίφημο deal μεταξύ Μεβγάλ και Vivartia, στο πλαίσιο του οποίου η δεύτερη θα αποκτούσε μετοχική πλειοψηφία στη πρώτη».
Deal που αν και έχει ανακοινωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2010 και έχει πάρει την απαιτούμενη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Φεβρουάριο του 2011 τελικά ακόμη εκκρεμεί καθώς δεν έχει γίνει η μεταβίβαση του 43% του κεφαλαίου που ελέγχει ο Πέτρος Παπαδάκης στη Θεσσαλονικιότικη εταιρεία προς τον όμιλο Vivartia.

Αναμφίβολα τα ερωτήματα για την τύχη του deal παραμένουν πολλά και αναπάντητα. Την ίδια στιγμή έκπληξη προκαλούν οι κινήσεις του ομίλου Vivartia που από την μία εμφανίζεται να στερείται ρευστότητας και άρα να μην μπορεί να καταβάλει το τίμημα για την εξαγορά του 43% του κεφαλαίου της Μεβγάλ και από την άλλη να υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με οίκους του εξωτερικού, όπως με την εταιρεία Exeed Industries, τον βιομηχανικό βραχίονα της National Holding των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την δημιουργία μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής γαλακτοκομικών, χυμών και τσαγιού στα ΗΑΕ. Η επένδυση εκτιμάται στα 70 - 100 εκατ. ευρώ.  

Έφυγε ο «γίγαντας» του Χόλιγουντ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πέθανε την Δευτέρα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, όπου νοσηλευόταν για οκτώ εβδομάδες,  σε ηλικία 54 ετών, ο Αμερικανός ηθοποιός ο καλοκάγαθος «γίγαντας» του Χόλιγουντ Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, ο οποίος υπέστη στις 13 του περασμένου Ιουλίου καρδιακό επεισόδιο και δεν κατάφερε να αναρρώσει.


Ο Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν γεννήθηκε στο Σικάγο στις 10 Δεκεμβρίου του 1957, πήγε στο δημόσιο σχολείο του Κονκακή και στο Πανεπιστήμιο του Άλκορν. Πριν γίνει ηθοποιός εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα λόγω της διάπλασής του. Το ύψος του ήταν 1.96 !

Σαν ηθοποιός άρχισε να εργάζεται από το 1998 και συμμετείχε σε μεγάλες παραγωγές όπως το «Αρμαγεδδών», «Sin City», «Daredevil»,  «Ο πλανήτης των πιθήκων» κλπ., αλλά η καριέρα του απογειώθηκε με την ταινία «Το πράσινο μίλι» που συμπρωταγωνίστησε με τον Τομ Χανκς και για την οποία προτάθηκε το 2000 για Όσκαρ β΄ ανδρικού ρόλου και για Χρυσή Σφαίρα. 
  

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ενισχύει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Χορηγία ύψους 4,5 εκ. ευρώ από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» δέχτηκε το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Το ποσό των 4,5 εκ. ευρώ διατίθεται για την εξυπηρέτηση 3.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο υπουργός τόνισε πως.....«σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τον τόπο πρέπει και οι οικονομικά εύρωστοι να σταθούν δίπλα στα δοκιμαζόμενα κομμάτια της κοινωνίας».

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ προς μίμηση για γνωστούς «επώνυμους» επιχειρηματίες που διαμένουν σε πανάκριβες  βίλες στην Κηφισιά!

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

NOSSA: Υπόθεση με «άρωμα» σκανδάλου στο Δήμο Κηφισιάς!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΕΘΑ  ότι η εν λόγω υπόθεση, που έχει  «άρωμα» σκανδάλου, ξεκίνησε όταν στις 10 Απριλίου 2012 χορήγησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς άδεια λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «INTERNET STATION» σε κατάστημα επί των οδών Κρήτης και Διονύσου, σύμφωνα με την  δημοσίευση στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»  με Α.Δ.Α. Β4Ω0ΩΕΜ-ΡΘΖ/10.04.2012!


Για το συγκεκριμένο κατάστημα  NOSSA,  έχουν εκδοθεί ήδη δύο δικαστικές αποφάσεις οι οποίες δεν επιτρέπουν στο ακίνητο αυτό.....την λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα η υπ' αριθμόν 282/2009 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία και επικυρώθηκε από την υπ' αριθμόν 1104/2010 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

Εξ όσον μάλιστα γνωρίζουμε στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί στο συγκεκριμένο ακίνητο να λειτουργήσει εστιατόριο!


Περίπου δέκα κάτοικοι της περιοχής καταθέσαν αμέσως μετά (1) την με αριθμό πρωτ.18175/16648/25.04.2012 προσφυγή ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατά της προαναφερόμενης άδειας λειτουργίας και (2) αίτηση στον Δήμαρχο Κηφισιάς για την ανάκληση της καταφανώς παράνομης άδειας λειτουργίας (αριθμός πρωτ.23637/25.05.2012). Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν  έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για το αίτημα των κατοίκων!  

Cirque du Soleil - Alegria!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν το «Μεγαλύτερο Θέαμα του Κόσμου» στην πρώτη εμφάνιση του στην Ελλάδα γίνεται συνώνυμο της έννοιας «sold out», τι συμβαίνει; Μα ακόμη μία νέα παράταση, κι 6 επιπλέον παραστάσεις.....την Παρασκευή 14, Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο λόγος φυσικά όπως θα καταλάβατε, για την παράσταση ALEGRIA του θρυλικού Cirque du Soleil , στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, που τελικά θα διαρκέσει από 3 έως 16 Σεπτεμβρίου 2012 με σύνολο παραστάσεων 18.

Προπώληση εισιτηρίων, στα καταστήματα  ΓΕΡΜΑΝΟΣ σε όλη την Ελλάδα και στα ΕΛΤΑ. Online αγορές, στην ιστοσελίδα: www.lavris.gr.

Τιμές εισιτηρίων 35€ - 45€ - 55€ - 65€ και η VIP ζώνη 75€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων. Πληροφορίες για την προπώληση στο τηλέφωνο 210 9 888 888

* Η Alegria δικαιώνει το όνομά της (στα Ισπανικά σημαίνει χαρά, ευφορία, ψυχική αγαλλίαση) και η θρυλική παράσταση του «μεγαλύτερου θεάματος του κόσμου» του φημισμένου Cirque du Soleil, στο πρώτο της «crash test» με την ελληνική κρίση  - βγαίνει θριαμβευτικά νικητής.

Ξορκίζει το φόβο, σπάει την εσωστρέφεια και σηκώνει τον κόσμο απ’ τον καναπέ της απομόνωσης. Από την αρχή αυτή την υπόσχεση έδωσε κι απ’ ότι φαίνεται αποδεικνύει ότι αποτελεί πράγματι ένα θαυματουργό ελιξίριο, ένα γιατρικό, ένα αντίδοτο στη μελαγχολία, στα προβλήματα, στην ανασφάλεια.

Το γεγονός όμως είναι ότι το ένα και μοναδικό «Τσίρκο του Ήλιου», έρχεται επιτέλους στη χώρα του Ήλιου, με την ιστορικότερη παράστασή του, όπου μέσα της γεννιέται κι ανασαίνει ο πιο γοητευτικός, ο πιο ονειρικός, ο πιο μαγικός σκηνικός κόσμος.

Ακροβάτες, κλόουν, αθλητές, ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί, τραγουδιστές, μίμοι υπηρετούν με τις αιθέριες ερμηνείες τους, ένα έξυπνο, πολυσυλλεκτικό υπερθέαμα υψηλής αισθητικής απόλαυσης που σου ζεσταίνει την καρδιά με το χιούμορ και την ευαισθησία του.

Απελευθερώνοντας μεγάλες δόσεις θετικής ενέργειας και σαγήνης, απεγκλωβίζοντας τη ζωντάνια και το γέλιο, ενώνοντας την αδρεναλίνη του τσίρκου με τη μαγεία της τέχνης, μεταδίδοντας χαρά και ευτυχία, κόβοντας την ανάσα με νούμερα που λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία μέσα από αριστοτεχνικές ρέουσες κινήσεις. Εφαρμόζοντας μία «τέχνη δίχως όρια», που αψηφά τους φυσικούς νόμους, κάνοντας το αδύνατον - δυνατό.

Μία αστραφτερή υπερπαραγωγή με μεγαλειώδη σκηνικά, εκατοντάδες χειροποίητα κουστούμια, ζωντανή μουσική κι έναν ασύγκριτο θίασο με άψογη τεχνική, απαράμιλλη ευελιξία, υπέρτατη ακροβατική δεξιοτεχνία, έναν θίασο - πρωταθλητών του «υπεράνθρωπου».

Διοργάνωση - Παραγωγή: ΛΑΒΡΥΣ τηλ. 210 72 58 510.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Χτύπημα για την Ήπειρο το ξεπούλημα της «Δωδώνης»!

Για την αντιγραφή ΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Στοιχήματα για τον αγοραστή παίζονται στην πλάτη της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη Α.Ε», που η πώλησή της έχει εξελιχθεί σε....φιλμ νουάρ με οσμή σκανδάλου, εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μεγαλοεπιχειρηματιών.  

Η ιστορική ηπειρώτικη βιομηχανία, η μοναδική κερδοφόρα συνεταιριστική μονάδα της χώρας, ακολούθησε τη μοίρα που περιμένει όλες τις αντίστοιχες βιομηχανίες, έπειτα από τη συγχώνευση της ΑΤΕ με την Τράπεζα Πειραιώς. Ο διαγωνισμός για την εκποίηση της «Δωδώνης», που ολοκληρώθηκε στις 22 Αυγούστου 2012, προκαλεί πονοκέφαλο σε όλους τους εμπλεκόμενους.

Διάλυση και πώληση της βιομηχανίας
Η «Δωδώνη» προήλθε από τη συνεργασία της Αγροτικής Τράπεζας με τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς της Ηπείρου. Σήμερα η ΑΤΕ κατέχει το 67%. Οι προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της εταιρείας έχουν ξεκινήσει τα τελευταία 20 χρόνια και εμποδίστηκαν, αλλά η συγχώνευση της Αγροτικής Τράπεζας είναι.....ευκαιρία.
Προηγουμένως η ΑΤΕ αποφάσισε να εντάξει, με όλες τις δανειακές υποχρεώσεις, το εργοστάσιο ζωοτροφών ΕΛΒΙΖ σαν θυγατρική στη «Δωδώνη», υπό την ονομασία ΖΩ - ΔΩ Α.Ε. Έπειτα από έναν χρόνο λειτουργίας, οι δανειακές υποχρεώσεις της ΖΩ - ΔΩ έφτασαν τα 12.000.000 ευρώ, ποσό που χρεώθηκε στη μητρική εταιρεία.  

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!....δυνατό ρεπορτάζ της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η Δημοτικό Συμβούλιο  συνήλθε την Τετάρτη 29/08/2012 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία της κ. Κορογιαννάκη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία  η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 07.15μμ με....

- την  επικύρωση πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 11/07/2012.
- την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
- την συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως.
- την λήψη αποφάσεων επί (9) τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην  πρόσκληση με Α.Π.14 ημερομηνίας 24/08/2012.

Μετά την επικύρωση των πρακτικών των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. στις 11/07/2012, ο κ. Δήμαρχος πήρε τον λόγο και ενημέρωσε το Σώμα:

Μετά από 4 εβδομάδες ανάπαυλα το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται  σε μια περίοδο που τα οικονομικά των ΟΤΑ ευρίσκονται σε κρίσιμο σταυροδρόμι! Την Πέμπτη 30/08/2012 στο ξενοδοχείο Intercontinental οργανώνεται σχετικό Συνέδριο στο οποίο θα παρουσιαστούν αναλυτικά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τους ΟΤΑ!

Ο Δήμαρχος συνέχισε λέγοντας ότι όλοι οι Παιδικοί και Βρεφοκομικοί Σταθμοί του Δήμου ξεκινούν κανονικά από της 30/08/2012! Από τον Οκτώβριο 2012 μάλιστα δεν θα υπάρχει ούτε ένα παιδί εκτός Σταθμού! Επίσης πρόσθεσε ότι η μεταφορά των μαθητών θα εκτελείται κανονικά!   

To Cirque du Soleil για την ΕΛΠΙΔΑ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στο αμφιθέατρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ»,  Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, έδωσε συνέντευξη Τύπου για το νέο όραμα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», τη δημιουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, και για τον πρώτο μεγάλο σύμμαχο στην υλοποίησή αυτού του οράματος, το Cirque du Soleil, που αφιερώνει μια από τις παραστάσεις του στην Ελλάδα στις 5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8.30, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Ο πρέσβης του Καναδά Robert Peck  με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την Clare O’ Connell, την Γεωργία Ηλιοπούλου και τον Εμ. Παπασάββα.

Παρόντες στη Συνέντευξη Τύπου ήταν ο πρέσβης του Καναδά  Robert Peck,αφού εκεί ιδρύθηκε το Cirque du Soleil,  η γενική διευθύντρια του Cirque du Soleil για το Αlegria  Clare O'Connell, η διευθύνουσα σύμβουλος της Εταιρείας ΛΑΒΡΥΣ Γεωργία Ηλιοπούλου και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»,  Εμμανουήλ Παπασάββας, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τη διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.  

Εν συνεχεία  μίλησε η κυρία Βαρδινογιάννη,  ο πρέσβης του Καναδά, η γ. δ/ντρια του Cirque du Soleil και η δ. σύμβουλος της ΛΑΒΡΥΣ.

Η φιλοσοφία του διάσημου αυτού καλλιτεχνικού συγκροτήματος,  έχει ως βασική του αρχή την απόδοση του 1% των εσόδων του για την προώθηση πολιτιστικών και κοινωνικών έργων σε κάθε χώρα όπου δίνει παραστάσεις. 

Στην Ελλάδα θα υποστηρίξει το πολύτιμο έργο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και την ΕΛΠΙΔΑ.

Τιμές εισιτηρίων: 35€ - 45€ - 55€ - 65€ και η VIP ζώνη 75€.
Παιδικά (από 3 - 18 χρονών) και φοιτητικά εισιτήρια: 28€ - 36€ - 44€ - 52€ και η VIP ζώνη 60€.

Πληροφορίες, κρατήσεις και αγορά εισιτηρίων στη Γραμματεία του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» 210 7757153-7757934 και στο website: www.lavris.gr 

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Μειωμένος ο νόμιμος πληθυσμός του Δήμου Κηφισιάς;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τα αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού, δηλαδή του αριθμού των δημοτών κάθε δήμου, ανά Δημοτική Ενότητα, όπως αυτά προέκυψαν από την Απογραφή Πληθυσμού - Κατοικιών 2011, την οποία διενήργησε η ΕΛΣΤΑΤ κατά το χρονικό διάστημα από 10 - 24 Μαΐου 2011, με ημερομηνία αναφοράς την 9η Μαΐου 2011 ανακοίνωσε η  Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Για τον ενιαίο Δήμο Κηφισιάς, σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του είναι:

- Δημοτική Ενότητα Κηφισιάς: 38.252
- Δημοτική Ενότητα Εκάλης: 4.513
- Δημοτική Ενότητα Νέας Ερυθραίας: 12.172.

- Ενιαίος Δήμος Κηφισιάς: 54.937

Είναι άξιο απορίας ωστόσο το γεγονός ότι συγκρίνοντας τα στοιχεία της απογραφής του 2011 με αυτά των απογραφών του 1991 και του 2001, προκύπτει ότι και στους τρεις πρώην Δήμους, Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης υπάρχει μείωση του πληθυσμού (ακόμα και από το 1991), όταν είναι φανερό ότι αντίθετα υπάρχει μεγάλη αύξηση του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα οι αριθμοί και οι μεταβολές είναι:

- Δήμος Κηφισιάς, 39.084 (1991), 45.015 (2001).
- Δήμος Νέας Ερυθραίας 12.971 (1991), 15.972 (2001).
- Δήμος Εκάλης: 4.105 (1191), 5.497 (2001).

Σύνολο και των τριών Δήμων: 56.160 (1991), 66.484 (2001). 

Ο Αριστοτέλης για την αγάπη του χρήματος!


Όσοι επιδιώκουν και την καλή διαβίωση, επιζητούν τις σωματικές απολαύσεις, ώστε, επειδή αυτές φαίνεται να ενυπάρχουν μέσα στην απόκτηση, όλη η φροντίδα επικεντρώνεται στην απόκτηση χρήματος.

Κι επειδή την απόλαυση την επιζητούν υπερβολικά, επιζητούν και τα μέσα που την εξασφαλίζουν κι αν δεν μπορούν να τα εξασφαλίσουν με τη χρηματιστική, το επιδιώκουν χρησιμοποιώντας άλλες μεθόδους, με τρόπο που αντίκειται στη φύση τους. 

Φυσικός προορισμός της ανδρείας.....δεν είναι να αποφέρει χρήματα, αλλά να εμπνεύσει εμπιστοσύνη. Ούτε της τέχνης του στρατηγού, ούτε της ιατρικής σκοπός είναι το κέρδος, αλλά της μιας η νίκη και της άλλης η υγεία.

Ωστόσο όλες αυτές τις τέχνες τις κάνουν μέσα απόκτησης χρήματος, σαν να είναι ο μοναδικός σκοπός προς τον οποίο πρέπει να κατευθύνονται όλες οι ανθρώπινες ενέργειες.

Cirque du Soleil στην Αθήνα!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η παράσταση «Alegrίa» ,του θρυλικού «Cirque du Soleil», που κόβει την ανάσα σε εκατομμύρια θεατές στον κόσμο,  έρχεται στην Αθήνα από 3 έως 13 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΟΑΚΑ.


Οι εκπληκτικοί καλλιτέχνες του «Cirque du Soleil» έχουν εισπράξει διθυραμβικές κριτικές ανά την υφήλιο. Πράγματι είναι ένα θέαμα που θα μας αφήσει άφωνους και το κυριότερο θα μας αποσπάσει,  έστω και για λίγες ώρες, από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η «Alegrίa» είναι ο αριστοτεχνικός συνδυασμός της μαγείας του τσίρκου με την ποίηση του θεάτρου, το συναπάντημα της παντομίμας, της υποκριτικής, του χορού, της μουσικής, των εικαστικών, της τέχνης των κλόουν, των ακροβατικών, της γυμναστικής.

Είναι  ένα σύγχρονο θαύμα, που φέρνει το φεγγάρι και τα’ αστέρια πιο κοντά στη Γη! Μα πάνω απ’ όλα είναι μία μοναδική βιωματική εμπειρία που χαράζεται ανεξίτηλα στη μνήμη των τυχερών θεατών κάθε ηλικίας, κλέβοντας την καρδιά τους για πάντα.

Τη μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων, φιλοδοξούν να ικανοποιήσουν οι διοργανωτές, με 3 έκτακτες παραστάσεις, στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Τιμές εισιτηρίων 35€ - 45€ - 55€ - 65€ και η VIP ζώνη 75€. Φοιτητικά και παιδικά εισιτήρια έκπτωση 20% σε όλες τις ζώνες. Ειδικές τιμές για την έκδοση ομαδικών εισιτηρίων.

Σημαντικό επίσης είναι ότι το «Cirque du Soleil»  κατανοώντας την κατάσταση στην Ελλάδα, σε συνεργασία πάντα με τους χορηγούς, OTE και  Coca Cola, επιδότησε σχεδόν την παράσταση - ειδικά για τη χώρα μας - ορίζοντας για τα εισιτήρια τις φθηνότερες συγκριτικά τιμές διεθνώς, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα απόλυτα τις εκπτώσεις για τις ειδικές κατηγορίες (παιδικά, φοιτητικά, μαθητικά, ομαδικά) για όλες τις ημέρες, σε όλες τις ζώνες, σε απεριόριστο αριθμό.