Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Έντονη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τέλος ακινήτων στους ΟΤΑ!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 έγινε αντικείμενο έντονης συζήτησης......το πολυνομοσχέδιο που επρόκειτο να συζητηθεί στη Βουλή!


Συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Σκορδίλης πρότεινε στο Σώμα να συζητηθεί ως έκτακτο το θέμα και να εγκριθεί ψήφισμα «κατά της διαφαινόμενης πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή τέλους ακινήτων και από τους ΟΤΑ».   


Ο ίδιος τόνισε πως αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, τότε άλλη μια ευθεία βολή θα έχει δεχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα κονδύλια που θα πάνε στους δανειστές και θα αποστερηθούν από τους δημότες, ενώ ζήτησε να μάθει ποια θέση παίρνουν για το θέμα αυτό τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.



Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου, έκανε λόγο για «δημοσιογραφική πληροφορία που δεν επαληθεύεται» και δήλωσε πως «η ΠΕΔΑ και η ΚΕΔΕ δεν έλαβαν θέση», εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία ότι το ειδικό τέλος για τα ακίνητα θα αφορά και στα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. Ο κ. Χιωτάκης πρότεινε να μη συζητηθεί ως έκτακτο το θέμα.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Βάρσος εξέφρασε τη διαφωνία του, καθώς όπως είπε «αυτοί που φέρνουν σήμερα το ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ήταν μέχρι χθες με την κυβέρνηση» και υπήρξε προς στιγμή ένταση στην αίθουσα, αφού στη συνέχεια ο κ. Σκορδίλης ανταπάντησε πως «μόνο ο κόσμος θα κρίνει για τη συνέπειά μου και τις πολιτικές μου θέσεις», εγκαλώντας τον κ. Βάρσο ότι ο ίδιος «τσαλαβουτάει σε διάφορους πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσει προσωπικές του φιλοδοξίες»!!

Τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρόταση ψηφίσματος του κ. Σκορδίλη, καθώς οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν επί της ουσίας, ότι δηλαδή δεν θα πρέπει να υπάρξει μια τέτοια ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αλλά διαφώνησαν με το διαδικαστικό ζήτημα που έθεσε και ο Δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αξίζει να αναφερθεί πως τελικά η φημολογούμενη ρύθμιση για την επιβολή  Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων και στους ΟΤΑ, δεν συμπεριλήφθηκε τελικά στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου