Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Τα «βρόντηξαν» οι εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης!!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Παρέδωσαν όλες τις δικογραφίες που χειρίζονταν και ζήτησαν να μην ανανεωθεί η θητεία τους ως αρμόδιοι για το οικονομικό έγκλημα, οι εισαγγελείς Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.


Μεταξύ των δικογραφιών που διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών είναι και για:

- τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ»

- τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων (όδευε προς περάτωση σύντομα), τα CDS και άλλες.  

Οι δύο εισαγγελείς διαβίβασαν από τις 2 Μαΐου 2013 στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, όλους τους φακέλους που χειρίζονταν, θεωρώντας ότι οι αρμοδιότητές τους επικαλύπτονται και ταυτίζονται πλήρως με αυτές του εισαγγελέα Διαφθοράς, θέση που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με νόμο και ανέλαβε η εισαγγελέας Ελένη Ράικου.

Επιπλέον, οι εισαγγελείς, με έγγραφό τους, απάντησαν στο ερώτημα που είχε υποβάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την παράταση ή μη της θητείας τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ), ότι δεν επιθυμούν να παραμείνουν ως οικονομικοί εισαγγελείς.

Στην επιστολή τους προς τον κ. Μαρκογιαννάκη - και ενώ είχαν ενημερώσει τον επικεφαλής του τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή - οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται πως επιστρέφουν όλες τις ανοικτές δικογραφίες, γιατί ο νέος νόμος που θεσπίζει τον θεσμό του εισαγγελέα Διαφθοράς «δεν εξαιρεί τις εκκρεμείς υποθέσεις που έχουν στα χέρια τους».

Ανάμεσα στις δικογραφίες που διαβίβασαν στην Εισαγγελία Εφετών είναι και αυτές που αφορούν τα μη πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», τις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων (όδευε προς περάτωση σύντομα), τα CDS και άλλες.

Πριν περίπου ενάμιση χρόνο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης είχαν υποβάλει παραιτήσεις από τη θέση των οικονομικών εισαγγελέων, επικαλούμενοι πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο τους, προκαλώντας έρευνα του Αρείου Πάγου για όσα κατήγγειλαν.

Τότε, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο είχε ανανεώσει τη θητεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου