Κυριακή 12 Μαΐου 2013

«Παγίδευση» δημοσιογράφου στην Κύπρο!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Την ερχόμενη Τρίτη θα διοριστεί ανεξάρτητος ποινικός ανακριτής για να ερευνήσει την καταγγελία του δημοσιογράφου Μανώλη Καλατζή και της εφημερίδας Πολίτης, στην οποία εργάζεται, ότι η Αστυνομία προσπάθησε να τον παγιδεύσει.


Το θέμα προέκυψε μετά την παραλαβή από την εφημερίδα απειλητικών επιστολών εναντίον του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, τις οποίες ο κ. Καλατζής παρέδωσε στην Αστυνομία.   


Ανακριτές της Αστυνομίας, οι οποίοι - όπως υποστηρίζει ο δημοσιογράφος και η εφημερίδα Πολίτης - προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν, τον κάλεσαν στο ανακριτικό γραφείο και του ζήτησαν εξηγήσεις ισχυριζόμενοι ότι βρέθηκε γενετικό υλικό του στην απειλητική επιστολή.

Το Μ. Σάββατο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες σε προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές του κ. Καλατζή, τους οποίους παρέδωσε αυτοβούλως, παρά το γεγονός ότι δικαστήριο αρνήθηκε να εκδώσει διάταγμα για την κατάσχεσή τους.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές επιστράφηκαν αφού δεν ανιχνεύθηκε τίποτε που να τον καθιστά ύποπτο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο στο δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι οι καταγγελίες για απόπειρα παγίδευσης δημοσιογράφου είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να ερευνηθούν από ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, όχι από την ίδια την Αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο γενικός εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι ο ποινικός ανακριτής δεν θα προέρχεται ασφαλώς από τις τάξεις της αστυνομίας. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση κατέστησε σαφές ότι σέβεται απόλυτα τους λειτουργούς του Τύπου και το δικαίωμά τους στην πλήρη ελευθερία της άποψης.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο, απορρίπτοντας το αίτημα για έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του κ. Καλατζή, απέρριψε επίσης το αίτημα των ανακριτών για τη σύλληψη του. Ωστόσο, οι ανακριτές τον κάλεσαν στο ανακριτικό γραφείο και τον κατέστησαν ύποπτο σε σχέση με τις απειλητικές επιστολές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου