Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ξενοδοχεία οι εκκλησίες στα κατεχόμενα!......του Henrik Clausen.

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι πολλές εκκλησίες στα κατεχόμενα είναι υπό κατάρρευση και έχουν υποστεί λεηλασίες.

Το βιβλίο του Δανού συγγραφέα Χένρικ Κλάουσεν.

Το αποκαλυπτικό βιβλίο του Δανού συγγραφέα Χένρικ Κλάουσεν (Henrik Clausen) «Η Κύπρος στην Σκιά του Μισοφέγγαρου ή Cyprus in the Shadow of the Crescent Moon» φέρνει στην επικαιρότητα την θλιβερή κατάσταση των εκκλησιών στα κατεχόμενα.  


Σε αργία ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης Καβάλας!

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΣΙΟΜΠΑΝΗΣ

Πεντάμηνη αργία από τα καθήκοντά του επιβλήθηκε από το Συμβούλιο του Άρθρου 234 στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης και νυν δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Γιάννη Φιλόσογλου για πλημμελή εποπτεία του ταμία του πρώην δήμου Ελευθερούπολης.

O πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου.

Πεντάμηνη αργία από τα καθήκοντά του επιβλήθηκε από το Συμβούλιο του Άρθρου 234 στον πρώην δήμαρχο Ελευθερούπολης και νυν δημοτικό σύμβουλο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Γιάννη Φιλόσογλου για πλημμελή εποπτεία του ταμία του πρώην δήμου Ελευθερούπολης.


Επίθεση του Παπαδόπουλου εναντίον του Βγενόπουλου για τη Λαϊκή Τράπεζα!

Για την αντιγραφή ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


«Πρέπει ο κ. Βγενόπουλος να εξηγήσει πώς γίνεται αυτή η ιστορική Τράπεζα, η Λαϊκή, μέσα στα λίγα χρόνια της δικής του διοίκησης, να παρουσίασε τόσα τεράστια προβλήματα και ζημιές», δηλώνει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος πιστεύει πως ο Έλληνας τραπεζίτης πρέπει να κληθεί ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.


Μιλώντας στον Κωστάκη Αντωνίου και την εφημερίδα «Σημερινή», ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής απαντώντας στην ερώτηση ποιες ευθύνες τού καταλογίζετε για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Λαϊκή Τράπεζα;  


Για την Κιβωτό του Κόσμου!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου» με ιδρυτή τον Πατέρα Αντώνιο προσέφεραν οι «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ» , φιλανθρωπικός όμιλος γυναικών, τα έσοδα του Πασχαλινού Bazaar.

Η πρόεδρος του συλλόγου «Αμαρυλλίδες» Νίκη Παξιμαδάκη, η Μαρία Κορινθίου, η Λία Καρατζοπούλου, η Μαρία Σφυράκη κι η Χαρά Παξιμαδάκη .

Η «Κιβωτός του Κόσμου» σιτίζει καθημερινά 400 παιδιά, εβδομαδιαία 350 οικογένειες και 100 
  

Ναόμι Κλάιν: Κλασικό παράδειγμα του «Δόγματος του Σοκ» η Ελλάδα!!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η συγγραφέας του best seller «Το Δόγμα του Σοκ», το οποίο αναφέρεται στο πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ισχυρά κράτη χρησιμοποιούν τα «Σοκ» όπως οι φυσικές καταστροφές, τα οικονομικά προβλήματα και οι πολιτικές αναταραχές ως ευκαιρία να αναδιαρθρώσουν την οικονομία ευάλωτων χωρών!


Η συστημική χρήση του «Σοκ» και του φόβου από τις ελίτ της εξουσίας ώστε να υπονομεύσουν ευάλωτες κοινότητες είναι πολύ εμφανής στην Ελλάδα του μνημονίου σύμφωνα με την συγγραφέα Ναόμι Κλάιν.  


Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Ο κύβος ερρίφθη!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Τα αδιάσειστα ιστορικά ντοκουμέντα που «ξετρύπωσε» και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η δημοσιογραφική έρευνα της «Real news» για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο αποδεικνύουν ότι οι ελληνικές απαιτήσεις απέναντι στη Γερμανία, απαιτήσεις που αρχίζουν επιτέλους δειλά-δειλά να διατυπώνονται και να προβάλλονται, έστω και με καθυστέρηση εξήντα πέντε ετών, έχουν εξαιρετικά ισχυρή ηθική και νομική βάση.


Τα έγγραφα που δημοσιεύει η εφημερίδα μας αποτελούν σημαντικό όπλο στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς πιστοποιούν με καταλυτικό και αναμφισβήτητο τρόπο τη μεγάλη ληστεία που έγινε από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής σε βάρος της χώρας μας.  


Ο κουρέας και το κοινωφελές έργο......

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε σε ένα κουρείο για κούρεμα. Μετά το κούρεμα, ρώτησε για τον λογαριασμό του και ο κουρέας απάντησε, «δεν μπορώ να δεχτώ τα χρήματα από σας, προσφέρω κοινωφελές έργο αυτή την εβδομάδα».


Ο ανθοπώλης ευχαρίστησε και έφυγε από το κατάστημα. Όταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το κατάστημά του το επόμενο πρωί, στην πόρτα του βρήκε να τον περιμένει μια κάρτα με «ευχαριστώ» και μια ντουζίνα τριαντάφυλλα.   


Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης Επιτροπής Ποιότητα Ζωής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Επιτροπή Ποιότητα Ζωής συνήλθε την Τρίτη 30/04/2013 στις 10.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 10.05πμ με την λήψη αποφάσεων επί «1» εκτάκτου και «7» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 19583 ημερομηνίας 25/04/2013.  
   
Έκτακτο Θέμα:

1.Αφορά την αγορά 2 δένδρων και διάθεση τους στον Δήμο από τον κ. Γ. Ζουμπουλόγλου. Εγκρίνεται ομόφωνα.  


Το Πάσχα της Κύπρου!


Πασχαλινό μπαζάρ!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα επιτυχημένο Πασχαλινό μπαζάρ διοργάνωσαν στο πολύχρωμο και μοντέρνο ξενοδοχείο των Βορίων Προαστίων  Semiramis  για φιλανθρωπικό σκοπό η  Βανέσα Γερουλάνου  με τα κοσμήματά  Vanile on the Rock, η Νάνα Μπελιμπασάκη με τα είδη της από το Elements by  Past and Present, η Φαίη Μπέη με το site fayscontrol.gr,  η Έφη Παπαϊωαννίδη και το Miss Flamingo.

Βανέσα Γερουλάνου, Νάνα Μπελιμπασάκη, Φαίη Μπέη, Έφη Παπαϊωαννίδη.

Στόχος τους ήταν η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση του έργου του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Δεσμός».

Στις πολλές κυρίες που έσπευσαν να συνδράμου συντροφιά κράτησε και η νέα μπύρα με λεμόνι   Amstel Radler .

WSJ: Το στοίχημα Μέρκελ και το παρασκήνιο για Ελλάδα και Κύπρο!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μπορεί με τις δηλώσεις της να προσπαθεί να δείξει ότι η Γερμανία δεν έχει κυρίαρχο ρόλο στην αναδιαμόρφωση της νομισματικής ένωσης της Ευρώπης, ωστόσο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επιμείνει στη στρατηγική που έχει χαράξει για την Ευρώπη. 


H Wall Street Journal, με βάση συνεντεύξεις από 17 Ευρωπαίους αξιωματούχους, αναλύει τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κρίσης από τη Μέρκελ και συμπεραίνει πως η διάσωση της Κύπρου είναι αποτέλεσμα των αρχών και της στρατηγικής που θα συνεχίσουν να καθοδηγούν τη γερμανική ηγεσία στην Ευρώπη.   


Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

S and P: Ποια «Έξοδος από την κρίση» και ποιο «Φως στο τούνελ»;;

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Μια «απάντηση» στους αυτουργούς των Μνημονίων για τις πομφόλυγες περί περιορισμού του δημοσίου χρέους και «πρωτογενών πλεονασμάτων» δίνει η μελέτη της Standard and Poor's, βάσει της οποίας εντός του 2013 θα έχουμε εκτίναξη του ελληνικού χρέους στο 190,5% (!) επί του ΑΕΠ και ύφεση που θα αγγίξει το 3,9%(!).


Υπενθυμίζεται ότι το 2009 που ξεκίνησε η κρίση και δρομολογήθηκαν τα Μνημόνια το χρέος ήταν κάτω από 120% επί του ΑΕΠ και υποτίθεται ότι θα είναι στο 122% το 2020! Σε μια άλλη πλανητική διάσταση, ίσως…..  

Η Κίνα προσέφερε 10 δις ευρώ για το φυσικό αέριο αλλά εμείς είπαμε «όχι»!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Με μια αποκάλυψη «βόμβα» πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία η ιδρυτική συνέλευση του νέου κόμματος που δημιούργησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γ. Λιλλήκας.


Όπως είπε ο Γ. Λιλλήκας υπήρχε πρόταση από Κινέζους επενδυτές για προαγορά φυσικού αερίου αξίας 10 δισ. ευρώ ακόμα και πριν την τρίτη επιβεβαιωτική γεώτρηση, αλλά τόσο η κυβέρνηση Χριστόφια όσο και η κυβέρνηση Αναστασιάδη  αδιαφόρησαν χωρίς να υπάρχει λογική εξήγηση. Ο Γ. Λιλλήκας είπε μάλιστα ότι η πρόταση είναι ακόμα σε ισχύ.  


Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε την Τρίτη 30/04/2013 στις 09.00πμ υπό την Προεδρία του  Δημάρχου κ. Χιωτάκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία με παρόντα «6» τακτικά  μέλη και τον κ. Δήμαρχο, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «4» εκτάκτων και «24» τακτικών θεμάτων που αναφέρονται στην πρόσκληση με Α.Π. 19582 ημερομηνίας 25/04/2013.

Επικύρωση Πρακτικών:19/12/2012 (έκτακτη), 20/012/2012 (τακτική), 12/03/2013 (έκτακτη), 12/03/2013 (τακτική). Επικυρώνονται ομόφωνα.  


Ελληνικό αεροσκάφος τύπου Stealth;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Το πρώτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ αεροσκάφος «ARCHON SF 1» σε πτήσεις, όπου κάνει τον κόσμο να παραμιλά και τους Αμερικανούς να τρέχουν......


Αμερικανικές εταιρείες ενδιαφέρθηκαν ήδη για το αεροσκάφος που έφτιαξε Έλληνας αστυνομικός στη Φλώρινα!!  


Μονές του Αγίου όρους!

Γράφει η ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης φιλοξενεί μία πρωτότυπη έκθεση κατασκευών όπου με τη χρήση του ειδικού ξύλου μπάλσα - το πιο ελαφρύ στον κόσμο - ο Μιχάλης Βασιλόπουλος «έχτισε» Μονές του Αγίου Όρους.

Μονή Καρακάλλου.

Έτσι, τοποθετημένες όπου ακριβώς βρίσκονται πάνω στην τραχιά χερσόνησο του Άθω , θα παρουσιάζονται  αυτές οι Μονές για πρώτη φορά σε μια θεματική ενότητα, από χθες Μ. Τετάρτη 1 έως και την Τρίτη 14 Μαΐου 2013.  


Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον γιό του πρωθυπουργού να αντιγράφει….

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Είναι πραγματικά αδιανόητο. Ο λόγος για την απόλυση καθηγήτριας η οποία απομακρύνθηκε από το σχολείο της, επειδή έπιασε τον γιό πολιτικού να αντιγράφει!


Όλα τα παιδιά λίγο πολύ έχουν αντιγράψει, όλοι μας σαν μαθητές, έχουμε κάνει τα «σκονάκια» μας και έχουμε «παρανομήσει».  


Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του http και https;;

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Η διαφορά τους όπως διαπιστώνετε εύκολα είναι ένα  «s»   Αυτό το γραμματάκι όμως είναι όλα τα λεφτά!! Αυτό το «s» σημαίνει Secure - Ασφάλεια.






Συνήθως, όταν  επισκέπτεστε ένα site  (ιστοσελίδα), αν  κοιτάξετε την διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε  (Internet explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome κτλ.), κατά 90%  η διεύθυνση  της ιστοσελίδας που κοιτάτε ξεκινάει  με http://.....  

Τα θαμμένα αγάλματα του πολέμου! Μέρος 2ο

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Ανάμεσα στις μορφές των αγαλμάτων, που στέκονται αμήχανα στον νέο τους τάφο, βρίσκεται κι ένας από τους ανώνυμους πρωταγωνιστές του Έπους της Απόκρυψης. Ένας τεχνίτης του μουσείου που κοιτά αφηρημένα τον φακό. Κι έτσι όπως συμμερίζεται την αβέβαιη μοίρα των ημερών, καταλήγει να μην ξεχωρίζει από το πλήθος τριγύρω.



«Αν καμιά ζημιά δεν έγινε στα μάρμαρα, παρόλες αυτές τις μετακινήσεις, οφείλεται τούτο κυριότατα στο ότι προϊστάμενος του συνεργείου των εργατών ήταν τότε, έως και στα πρώτα χρόνια ύστερα από τον πόλεμο, ο παλαιός, έμπειρος και αφοσιωμένος γλύπτης των ελληνικών μουσείων Ανδρέας Παναγιωτάκης».....αφηγείται η Σέμνη Καρούζου.  


«Παράνομα» τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα!....του διακεκριμένου καθηγητή Ewing.

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Οι Έλληνες θα μπορούσαν να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα μέτρα «απαράδεκτης λιτότητας» που τους έχουν επιβληθεί.

Ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου Keith Ewing.

Αυτό υποστηρίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου, Keith Ewing, που βρίσκεται στην Αυστραλία για σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.   


...και τη Δευτέρα...;;;


Τα εν ΔΗΜΩ....εν ΟΙΚΩ!.....αναλυτικό ρεπορτάζ της Συνεδρίασης της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων.

Γράφει ο ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ

Η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων συνήλθε την Δευτέρα 29/04/2013 στις 07.00μμ υπό την Προεδρία του  Γ. Παπαδόπουλου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.


Αφού διαπιστώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση ξεκίνησε με την λήψη αποφάσεων επί «2» εκτάκτων και «9» τακτικών θεμάτων.

Έκτακτα θέματα:

1.Έγκριση στάθμευσης σχολικού πούλμαν για την μεταφορά μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς.  


Κύκλωμα «παράνομης διακίνησης» σκευασμάτων εξωσωματικής γονιμοποίησης!

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Εικόνες που θυμίζουν γκανγκστερική ταινία αναδύονται από το διαβιβαστικό της αστυνομίας που συντάχθηκε για τη πολυμελή εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε και διακινούσε παράνομα, σε όλη την ελληνική επικράτεια, φαρμακευτικά σκευάσματα εξωσωματικής γονιμοποίησης, με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα. 


Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών του κυκλώματος ξεκίνησε μετά από πληροφορίες που έφτασαν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, οι οποίες έκαναν λόγο για δύο άντρες, έναν Βούλγαρο και έναν Έλληνα, που φέρονταν να εισάγουν λαθραία φάρμακα και να τα μεταπωλούν σε ιδιωτικές κλινικές και χωρίς φορολογικά παραστατικά.  


Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΜΕΣΩ ΑΦΜ η Τροχαία θα ελέγχει για ληξιπρόθεσμα χρέη!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα.....συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή την ασφάλεια του οχήματός μας.


Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxis κάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. 

Τα θαμμένα αγάλματα του πολέμου! Μέρος 1ο

Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη γι’ αυτούς που προνόησαν και μόχθησαν για τη σωτηρία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επί έξι μήνες πριν από την εισβολή των Γερμανών μια ομάδα από εργάτες και αρχαιολόγους έσκαβε τα δάπεδα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για να θάψει εκεί ότι πολυτιμότερο έχει η Αθήνα: τους κούρους και τις ληκύθους της.

Από την προετοιμασία απόκρυψης των επιτύμβιων γλυπτών του Μουσείου. (Φωτογραφικό Αρχείο Εθνικού Αρχαιολογικού).

Την Κυριακή 27 Απριλίου 1941 τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατέλαβαν την Αθήνα. Την επομένη, νωρίς το πρωί, οι Γερμανοί αξιωματικοί που ανέβηκαν με φόρα τα μαρμάρινα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου διαπίστωσαν με έκπληξη ότι παραλάμβαναν ένα κτίριο άδειο. Δεν βρήκαν πουθενά ούτε ίχνος από τα χιλιάδες πολύτιμα εκθέματα που κοσμούσαν το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας τα προηγούμενα εξήντα χρόνια της λειτουργίας του.  


Το «Ευρώ» έχει διάρκεια ζωής μόλις 5 (πέντε) ακόμη χρόνια!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

«Ελάχιστες πιθανότητες επιβίωσης» δίνει στο ευρώ ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της γερμανικής κυβέρνησης, δίνοντας, μάλιστα, στο ενιαίο νόμισμα διάρκεια ζωής μόλις 5 (πέντε) ακόμη χρόνια!

Συγκεκριμένα ο Kai Konrad, που είναι πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου που κατευθύνει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Welt am Sonntag, που αναδημοσιεύει η Telegraph, επισήμανε ότι για εκείνον «σημαντική είναι η Ευρώπη, όχι το ευρώ».

Ο οικονομικός σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνηση διευκρίνισε πως «κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς ποια θα είναι η διάρκεια ζωής του ευρώ, καθώς αυτό εξαρτάται από μια σειρά πολλών παραγόντων.